حسین خوشایند در گفتگو با خبرنگار مهر در بیرجند اظهار داشت: اعطای امتیازات ویژه از جمله سهمیه ارزی برای انجام معاملات مرزی برای مرزنشینان در راستای توجه ویژه مسئولان به این قشر جامعه است.
وی با اشاره به اینکه به منظور تسهیل در انجام مبادلات مرزی در هر منطقه یک شرکت تعاونی مرزنشین تشکیل شده است، گفت: مرزنشینان در این قالب فعالیت می کنند و به مجموعه سهمیه ارزی اعضا صادرات و واردات انجام می دهند.
به گفته وی جایگاه ویژه مرزنشینان در ایجاد امنیت در مرزهای کشور به لحاظ اقتصادی، فرهنگی و سیاسی وضعیت آنان را متمایز کرده است.
مدیرکل تعاون خراسان جنوبی با بیان اینکه دولت همه ساله به ازای هر مرزنشین حداقل 39 دلار سهمیه ارزی می دهد، تصریح کرد: این سهمیه در هر نوبت شش ماهه اعلام می شود که این مقدار در مناطق محروم از جمله خراسان جنوبی دو برابر است.
خوشایند اهداف دیگر تشکیل تعاونیهای مرزنشین را تأمین کالا و مایحتاج مردم منطقه، جلوگیری از مهاجرت، ایجاد روحیه تعاون و همکاری، فراهم کردن زمینه اشتغال و سرعت بخشیدن به توسعه اقتصادی و اجتماعی مناطق مرزی برشمرد.
وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی نزدیک به 12 تعاونی مرزنشین شکل گرفته است، گفت: جمعیت این تعاونیها نزدیک به 180 هزار نفر بوده و در حال حاضر نزدیک به هفت تعاونی فعال وجود دارد.
مدیرکل تعاون خراسان جنوبی خدمات ارائه دهنده تعاونیهای مرزنشین را بسیار فراوان دانست و افزود: علاوه بر انجام مبادلات مرزی و جذب سهمیه ارزی در ایجاد فروشگاه مصرف برای تأمین کالا، ایجاد جایگاه عرضه مواد سوختی و مشارکت در اجرای طرحهای اقتصادی از جمله خدمات این تعاونیها است.
وی در ارتباط با مشکلات تعاونیهای مرزنشین گفت: مالیاتهای سنگین، ضعف بیمه مالی تعاونیها، عدم ثبات ضوابط و مقررات مربوط به صادرات و واردات از جمله این مشکلات است.
مدیرکل تعاون خراسان جنوبی با بیان اینکه باید تمام دستگاهها در رفع این مشکلات تلاش کنند، افزود: باید تعاونی های مرزنشین همانند دیگر تعاونیها از پرداخت مالیات معاف شوند.
خوشایند تصریح کرد: اختصاص دادن تسهیلات به تعاونیها برای صادرات و واردات و همچنین سرمایه گذاری در مناطق مرزی و حذف محدودیتهای قانونی از جمله پیشنهادها برای رفع این مشکلات است.
نظر شما